Thursday, October 21, 2010

seniIS@Rt

yo wusupppp blogerssss..subzero kembali beraksi ngan jurus2 yg lebih mengancam...arini aku nk story ttg periuk nasi aku...umah diatas adalah projek terbaru aku...pemilik umah ni adelah setiausaha sulit dato sri muhidin yasin...tugas aku ade la mendesign umah ni tuk menjadi sebuah rumah yg cntik ngan consep moden kotemparari..pic diatas adelah rumah asal beliau...jeng jeng jeng..
ni adelah design tuk pandangan blakang dan depan umah  tersebut...ngan pengalaman yg  aku kumpul selama 6 taun ni  sebagai seorg buruh kasar so tercipta la design yg mengancam ni....tuk consep moden biasenye aku akan menggunakan unsur kaca dan stainless still...sebenarnye pjek ni sgt mencabar bg aku sebab kebanyakkn pjek aku sebelom ni memerlukan consep bali n tropikal....klu owner umah ni nk consep bali or tropikal senang je aku nk goreng design ni..design ni pun xkn siap tanpa bantuan kawan aku yg bernama joe wagner...berangan je membe aku sorg ni nk jd mat salleh.....kepale mcm nk pecah tuk mendesignkn umah ni...aku uat umah ni ngan berhati2 sebab omner umah ni vvip...tetamu dia semua vvip..klu workmanship aku cun gle..mesti la dia rekeman kat tetamu2 dia..huhuhuhu..doakn la rezeki aku sentiase dimurahkn..huhuh...lets go 2 another design..

yooo yg ni ade pandangan dri sisi umah,,,,dri sudut ni korang akan lebih nmpk ape perubahan besar  aku uat tuk umah ni...agak2 korg la design aku ni cntik ke x dimata korang....konsep moden adelah 1 konsep yg pling ssah tuk di designkn..huhuhuhuhuhu...yg warne biru 2 ade lah koi pond....kat bawah nt aku akan cite ape peranan kolam dibina di kawasan halaman rumah.....klu korg ade idea yg lebih menarik leh la habaq kat aku na....

yoooo kawan2 ni la floor plan yg lebih kurang la tuk landskap di halaman rumah....kebiasaannye aku akan hias halaman umah client aku tanpa ikut plan...aku akan ikut pale aku sendri time 2...pokok, shrup n grass semua aku akan pilih mengikut ape yg aku rse cantik n kena tuk umah 2...kebiasaan nye pujian la yg aku trime...aku bersyukur kepadaNYE kerana memberi aku kelebihan ini...x lupa jga kepada seorg insan bernama NORAZIR yg byk mendidik aku dlm bidang ni sebelom ni...klu tanpa beliau mungkin aku skung bekeja goverment kot....

k kengkawan...ni last skali.....ni design pagar umah yg aku purpose kat tuan umah....korang nk tau pagar ni menggunakan material yg lil bit expensive la...aku purpose mggunakan unsur granite black galaxy n lg 1 granite yg aku pun da lpe namenye...huhuhhuh...tuk menampakkn umah ni luxury n mengancam,aku purpose tuan umah pakai lampu fiber optic...fuhh benanah beb klau pkai lmpu ni....cost dia mak oiii mahal gila babeng...aku xtau la owner ni brani ke x nk spend duit tuk uat pagar yg aku purpose ni....korg nk tau nilai pagar ni leh beli kete toyota vios secondhand sebiji 2...huhuhuhu..hopefully owner setuju la ngan akunye proposal...huhuhhu


haaaaahhhh geng2 semua...ni la sumber periuk nasi tuk sykt aku yg diiberi name senISart...klu korg nak aku design n uat umah korg ape salahnye....aku ni skolah x tggi....setakat SPM je....tpi mgkin pengalaman aku selame ni dapat memberikn kepuasan kepada client2 aku....huhuhhuuh...asal aku asik huhuhu je la ni...
.
fullamak mamat ni bekerja keras 2.....geng2 ku sekalian...ni la aku...aku mmg ske interframe kat setiap post aku....hhhuhuhuhu..pic ni aku candid kat umah yg aku cite kat atas td....aku bru je stat uat pjek ni 2 mggu yg lalu...time ni meting kat dalam umah ni...disebabkn aku dtg lambat dia org xbg aku masuk meeting 2...so aku berposing la kat luar umah..huhuhu..cameraman ni adalah supervisor aku yg dedikasi berasal dri indonesia...name dia ade lah RADI...dia kuat bekerja selalu ckp aku ni seorg bos yg tegas cerewet tetapi encem n rock...ko ngok RADI aku siap promote ko kat blog aku ni...so esok keje rajin2 n kualiti 2 mesti jge ok.....

ok geng sampai di sini sahaje la bebelan aku...mungkin korg akan dpt knowledge dri blog aku ni tuk kepentingan korg semua...curi idea aku tuk umah korg pun aku x kisah....yg pnting bgtau aku dulu....hahahaha
terakhir skali aku igin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA n xde kene mengena...

5 comments:

  1. hang gila ! pomote RADI cameraman hang ja.ako mana ?

    ReplyDelete
  2. aku nk promote hang,hang xmo..nk ke aku promote hang

    ReplyDelete
  3. weh, aku kayak nanti, hg wat umah aku.... bagi diskaun(!) hahhaha... >.<

    ReplyDelete